Gå til forsiden
Nyt herobanner

Integration

I DBU mener vi, at fodbold og foreningsliv kan spille en naturlig rolle i integration. Fodbold er et universelt sprog og en leg, som skaber fællesskaber på tværs af kulturelle og sproglige forskelligheder.

get2_piger med bold
AF: DBU Kommunikation

 

DBU's holdning

  • DBU støtter op om mangfoldighed i fodbolden og bakker op om initiativer, der fremmer udbredelsen af mangfoldighed i idrættens verden.

  • Danske fodboldklubber og foreninger tilbyder allerede i dag aktiviteter og projekter med fokus på integration – til stor glæde for både deltagerne og de lokale samfund.

  • Med fodbold får asylansøgere, indvandre og andre med anden etnisk baggrund adgang til det danske foreningsliv – med fællesskab og venskaber, motion og sundhed – og sjove oplevelser.

  • Fodbold skaber netværk, venskaber og sociale relationer i lokalområder, som både privat og professionelt kan være med til skabe forandringer for det enkelte menneske.

 

Aktiviteter

Get2 Fodboldskoler: DBU har siden 2011 afviklet Get2 Fodboldskoler i udsatte boligområder i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for at give flere børn mulighed for at prøve det populære sommerferietilbud.

'Plads til Alle': Et projekt,hvor Red Barnet og DBU gør det lettere for udsatte børn at blive en del af et fællesskabet i fritidslivet.

 

Seneste nyt fra "DBU mener"