Gå til forsiden
Nyt herobanner

Skole

I DBU mener vi, at skolereformen giver mulighed for at gøre fodbold til en integreret del af skoledagen for elever i alle aldersgrupper.

Drenge med bold
AF: DBU Kommunikation

 

DBU's holdning

  • Fodbold er et fantastisk middel til mere bevægelse i undervisningen, fordi det er nemt at administrere, kendt af alle og kan spilles på små arealer.

  • Fodbold kan med motion og fysisk udfoldelse på skoleskemaet bidrage til at øge indlæring, motivation og sundhed blandt eleverne.

  • I DBU og DBU Bredde arbejder vi på at styrke samarbejdet mellem kommune, skole og fodboldklub om mere fodbold og motion i skoledagen.

 

Aktiviteter

’11 for Health’: Et videnskabeligt dokumenteret undervisningsforløb, der har fokus på at øge skolebørns viden om sundhed og trivsel samtidig med, at de er fysisk aktive. Projektet er tiltænkt folkeskolens 4., 5. og 6 klasser, og er et samarbejde mellem DBU og SDU med støtte fra Nordea-fonden. 

’Hovedet, Kroppen, Klubben’: Tre dages undervisning bestående af en Trivselsdag (Hovedet), Sundhedsdag (Kroppen) og en Åben Skole’ dag (Klubben). 
Undervisningen opfylder kompetence- og vidensmål for både ind- og udskoling og er en blanding af klasseundervisning og praktiske øvelser. 
’Hovedet, Kroppen, Klubben’ sætter på en sjov og let måde sundhed, trivsel og bevægelse på skoleskemaet. 

 

Seneste nyt fra "DBU mener"