Gå til forsiden
MENU
Banner_fire_pix

Skole

I DBU mener vi, at den nye skolereform giver mulighed for at gøre fodbold til en integreret del af skoledagen for elever i alle aldersgrupper.

skole3.jpg
AF: DBU Kommunikation

 

I DBU mener vi:
 • Fodbold er et fantastisk middel til mere bevægelse i undervisningen, fordi det er nemt at administrere, kendt af alle og kan spilles på små arealer.
 • Fodbold kan med motion og fysisk udfoldelse på skoleskemaet bidrage til at øge indlæring, motivation og sundhed blandt eleverne.
 • I DBU og DBU’s Lokalunioner arbejder vi på at styrke samarbejdet mellem kommune, skole og fodboldklub om mere fodbold og motion i skoledagen.
 • I dag har vi en række projekter med fodbold i skoler over hele landet til glæde for både elever og lærere. Vi ønsker at udbrede disse projekter til endnu flere.

 

AKTIVITETER

 • Allerede nu har DBU og Lokalunionerne igangsat projekter lokalt i flere dele af landet, hvor vi i samarbejde med Danmark Idrætsforbund tester aktiviteter til brug for. Læs mere om DBU skoleprojekter her
 • 11 for Health er lærings- og sundhedsprojektet '11 for Health´ til alle 5. klasser. Over 11 uger kommer eleverne igennem 2x45 sessioner om ugen, hvor elever skal igennem 11 øvelser, der kombineres med 11 budskaber om sundhed.
 • Læs mere om 11 For Health-projekterne her.

 

FAKTA

 • Forskningsprojektet med 546 børn i 5. klasse viser, at fodboldøvelser og småspil to gange 45 minutter om ugen i 11 uger er med til at forbedre hjerte-kredsløbssundheden hos børnene med nedsat blodtryk, fedtprocent og BMI.
 • Resultater fra 11 for Health viser:
  - positive effekter på blodtrykket var størst hos de børn, der ikke var medlemmer af en idrætsforening
  - at kombinationen af lærer-/elevdialog og fysisk aktivitet er en motiverende og effektiv undervisningsmetode. Det har forskerne - påvist gennem spørgeskemaundersøgelser før og efter de 11 ugers undervisning
  - Den gennemsnitlige stigning i antallet af korrekte svar på spørgsmål om sundhedsviden indenfor programmets temaer var på 11,9% i interventionsgruppen og 2,6% for kontrolgruppen.
  - Der blev også stillet spørgsmål om børnenes trivsel, som viste en fremgang på 3% i social trivsel indenfor fodboldgruppen i forhold til kontrolgruppen.
  - Læs mere om resultaterne her

Seneste nyt fra "DBU mener"