Gå til forsiden
Nyt herobanner

Socialt ansvar

I DBU mener vi, at fodbold skal være for alle, uanset individuelle forskelle.

Simon Kjær PTA Helsingør IF, credits Louise Mbae, Red Barnet
AF: DBU Kommunikation

DBU's holdning

  • Vi arbejder med fokus på at skabe inklusion, hvor flere får mulighed for at blive en del af den lokale fodboldklub og derved foreningslivet.

  • Vi har en ambition om at skabe socialt rummelige fodboldklubber, hvor der er plads til socialt udsatte grupper eller andre med særlige behov.

  • DBU og DBU Bredde ønsker at understøtte projekter, der skaber muligheder for børn og unge, som ikke naturligt kommer i foreningslivet

  • Vi har særligt fokus på børn og unge, der grundet enten kulturelle, sociale eller økonomiske vilkår ikke har de samme muligheder for at deltage i foreningslivet.

 

Aktiviteter

Get2 Fodboldskoler: DBU har siden 2011 afviklet Get2 Fodboldskoler i udsatte boligområder i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for at give flere børn mulighed for at prøve det populære sommerferietilbud.

'Plads til Alle': Et projekt,hvor Red Barnet og DBU gør det lettere for udsatte børn at blive en del af et fællesskabet i fritidslivet. 

OMBOLD, DIF og DBU samarbejder om fodbold til socialt udsatte voksne herunder hjemløse. Samarbejdet skal sikre, at socialt udsatte får bedre adgang til idrætslivet.

Parasport ind i klubben:Spillere med udviklingshandicap skal integreres på klubbernes almindelige hold ved at kigge på fodboldspilleren fremfor handicappet.

’Fodbold som beskæftigelse’: Beskæftigelsesprojekt, hvor kommune og fodboldklub arbejder sammen om at få uddannelses- eller aktivitetsparate unge eller flygtninge i job eller uddannelse.

 

Seneste nyt fra "DBU mener"