Gå til forsiden
Nyt herobanner

15.000 sundere elever efter fodboldforløb

Kun 41 procent af børn i alderen 11-13 år bevæger sig nok, og en usund og inaktiv barndom kan få massive konsekvenser. Fodboldforløbet ‘11 for Health’ giver aktive børn med bedre fysik og trivsel - og nu har hele 15.000 elever afsluttet projektet.

Skolelærercase

Berit Jakobsen og hendes elever har oplevet positive resultater efter et skoleforløb.

AF: Anne Tjell, DBU Kommunikation

 

Det står skidt til med sundheden blandt danske børn: Færre børn er fysisk aktive, og mindst hvert tiende 5.-klasseselev er overvægtig. Dårlig sundhed og en passiv hverdag foran skærmen eller i sofaen kan eksempelvis føre til hjerte-kar-sygdomme, type 2-sukkersyge og et dårligere livskvalitet.  

En aktiv hverdag kan hjælpe børnene til et sundere liv. Det fortæller Peter Krustrup, professor på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet: 

“Vi ved, at mere bevægelse giver sundere børn, både fysisk og mentalt. Fodbold er her et godt bud: Det er intens, varieret motion med både konditions-, udholdenheds- og styrketræning. Derudover giver det vigtige, sociale relationer med holdkammeraterne.”, siger han. 

15.000 elever har allerede spillet fodbold for sundheden 

15.000 elever er i løbet af de sidste tre skoleår blevet undervist i Dansk Boldspil-Union og Syddansk Universitets skoleforløb ‘11 for Health’, som er støttet af Nordea-fonden. Det har været fodbold to gange ugentligt i 11 uger for elever i 4., 5. og 6. klasse.  

Men spillet med bolden er noget andet end det, mange kender fra skolegården, hvor det ofte er de dygtigste, som er med og får succes. Det fortæller lærer Berit Jakobsen fra Gadstrup Skole: 

“Nu har jeg været lærer i 20 år, og jeg har ikke før oplevet et forløb, som i dén grad også får fat i de elever, som aldrig før har rørt en bold. Vi spiller på små baner i små hold. Der er meget boldberøring, meget aktivitet - og så kan man ikke stå og gemme sig,” fortæller Berit Jakobsen. 

Fodbold batter for børns sundhed 

Berit Jakobsens elever har sammen med de øvrige ‘11 for Health’- skoler fået testet deres sundhed. Og resultaterne udebliver ikke:  

“Det har vist sig, at eleverne efter ‘11 for Health’ er kommet i bedre form og har fået lavere fedtprocent og blodtryk. Men det viser sig faktisk også, at de får bedre trivsel, bedre koncentrationsevne og øget sundhedsviden, slutter Peter Krustrup. 

På Gadstrup Skole har man også oplevet fine resultater: De to klasser har tilsammen fået over 40 kilo ekstra muskler, og fedtprocenten er reduceret med knap tre procent. 

‘11 for Health’ er lavet i et samarbejde mellem DBU og Syddansk Universitet med støtte fra Nordea-fonden.

Find mere info her: dbu.dk/11forhealth 

 

Seneste nyt fra "Skole"