Gå til forsiden
Nyt herobanner

Kampagne skal skabe bedre opførsel i dansk fodbold

Hver femte spiller, træner, dommer og leder oplever, at forældres opførsel på sidelinjen er blevet værre de senere år. Det viser en ny undersøgelse fra DBU. Ny kampagne skal skabe bedre opførsel på fodboldbanerne.

bolde.jpg
AF: DBU Kommunikation

 

“Du kan sagtens løbe fra den fede tøs” - og ”gå efter benene”. 

Sådan lyder tilråb fra forældre på sidelinjen i dansk børnefodbold ifølge en ny undersøgelse foretaget blandt mere end 2000 spillere, trænere, dommere og andre frivillige i dansk fodbold. En femtedel af de adspurgte oplever, at særligt forældres opførsel er blevet værre de senere år med tilråb og indblanding i spillet på banen. 

Undersøgelsen har fået DBU til at lancere holdningskampagnen ‘Husk Respekten – også Udenfor Banen’ med plakater, film og andet materiale. Kampagnen lanceres i denne uge med en film, hvor den tidligere landsholdsspiller og assisterende landstræner, Martin Jørgensen, får skæld ud af et 10-årigt barn i samme tone, som flere børn desværre lægger ører til på de danske fodboldbaner ifølge undersøgelsen. 
Martin Jørgensen har selv oplevet den hårde tone i børnefodbolden.

 

”Dagen efter vi optog videoen til kampagnen, var jeg med min egen knægt til fodbold. Han spiller U9. Og flere af de tilråb jeg oplevede fra nogen af forældrene, og som jeg sågar har hørt fra trænere, får mig til at krumme tæer. Det er vigtigt, der er en god tone i fodbolden, hvis børnene skal bevare glæden. Det er trods alt ikke VM…endnu,” lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

Samlet set mener de fleste, at det går godt med fairplay i dansk fodbold – faktisk oplever kun seks procent, at det går ’dårligt’ eller ’meget dårligt’. Dog mener hver tiende, at det går dårligt for fairplay i gruppen af børn og unge mellem 12 og 19. 

Det vækker bekymring hos Bent Clausen, næstformand i DBU:

”Respekt og fællesskab er altafgørende for, at alle har en god oplevelse med dansk fodbold – særligt på børneområdet og i ungdomsfodbolden. Negative tilråb og overfusninger skaber dårlig stemning og dårlige oplevelser. Og en sag vil altid være en sag for meget. Derfor lancerer vi nu en kampagne, der blandt andet opfordrer forældrene til bedre opførsel på sidelinjen,” siger Bent Clausen.

Seneste nyt fra "Socialt ansvar"