Gå til forsiden
Nyt herobanner

Ny aftale mellem DBU og parasporten

Dansk Boldspil-Union og Parasport Danmark har forlænget samarbejdet, der skal udvikle og sikre vilkårene for fodboldspillere med handicap.

Jesper_Møller_Parasport_Danmark_underskrift.jpg
AF: DBU Kommunikation

 

Fodbold favner bredt og skal være tilgængeligt for alle – både på og uden for banen. Det er udgangspunktet for den nye aftale mellem DBU og Parasport Danmark, som løber til og med slutningen af april 2018. Aftalen er netop blevet underskrevet af Jesper Møller, formand i DBU, og Karl Vilhelm Nielsen, formand i Parasport Danmark.

Aftalen skal skabe de bedste sportslige rammer for fodboldspillere med handicap på både bredde- og eliteniveau. Det skal ske ved at sikre kursustilbud for trænere samt udvikle særlige fodboldtilbud til klubberne. Samtidig vil man gøre kendskabet til fodbold for mennesker med handicap mere synligt, og det glæder DBU’s formand, Jesper Møller.

”Fodbold er for alle. Handicap er og skal ikke være nogen hindring for at tage del i spillet og få glæde af det særlige fællesskab, som fodbold tilbyder. Derfor er vi glade for den nye aftale, hvor vi kan fortsætte det gode samarbejde med Parasport Danmark,” siger Jesper Møller.

Mange lokale fodboldklubber og DBU's lokalunioner har allerede tiltag, der skal sikre, at alle kan spille fodbold. Den nye aftale vil hjælpe med at udvikle processen omkring fodboldtilbuddene til fodboldklubberne.

”Vi håber, at vi med denne aftale kan sikre, at flere drenge og piger, kvinder og mænd, uanset forudsætninger, kommer til at spille fodbold i klubberne,” siger Jesper Møller.

Seneste nyt fra "Socialt ansvar"