Gå til forsiden
Nyt herobanner

68-årige John Hansen spiller ‘Fodbold for Hjertet’

John Hansen er en af den halve million danskere, som har problemer med hjertet. Han har fået et nyt hjerte, efter det i mange år er gået ned ad bakke med helbredet. Da han skal have gang i kroppen igen, finder han ’Fodbold for Hjertet’ – og har nu fået livsglæden tilbage.

John

John Hansen har hjerteproblemer men fået livsglæden tilbage med ’Fodbold for Hjertet’

AF: DBU Kommunikation

Trappen i John Hansens hus går op til soveværelset på 1. sal. For John Hansen føles det som at skulle bestige Mount Everest, når han skal i seng om aftenen. Og han må stoppe op flere gange og hive efter vejret. Hans hjerte har svigtet ham siden 50-års-alderen, hvorefter det går så langt ned ad bakke, at han til sidst får en transplantation. Sofaen og fjernbetjeningen er i mange år hans tætteste allierede.

68-årige John Hansens forløb er desværre ikke enestående, for en halv million danskere er ramt af en hjerte-kar-sygdom. Men her kan motion og bevægelse være med til både at forebygge og give et bedre, sundere og længere liv. Det erfarer John Hansen, da han efter sin transplantation for alvor får brug for at få gang i kroppen efter de mange år i sofaens bløde puder.


Fodbold og fællesskab med ligesindede
Med et andet hjerte i kroppen vil John Hansen gerne være mere end bare tilskuer til fodboldkampe. Han støder på ‘Fodbold for Hjertet’ i den lokale klub - et hold, som nærmest er lavet til ham:

“Det er ikke lige mig at stå i et træningscenter, så jeg ville gerne noget med en bold. ‘Fodbold for Hjertet’ var derfor det helt rigtige. Jeg blev mødt af nogle rare og imødekommende mennesker, som ligesom mig har deres skavanker. Vi har det sjovt sammen og hygger os, også når vi får en øl sammen efter træningen.”


Et nyt hjerte, et nyt liv

Det er dog langt fra kun den rullende bold og de gode holdkammerater, der gør, at John trækker i fodboldtøjet uge efter uge. Helbredet har også fået en saltvandsindsprøjtning, forklarer han:

“Efter jeg er startet på ‘Fodbold for Hjertet’, har jeg tabt mig og kan klare meget mere. Jeg er glad og fyldt med energi efter træning. Jeg føler faktisk, at det har givet mig livsglæden tilbage.”

Nu er turen på trapperne ikke andet end et komma i Johns dagligdag, og konen skal ikke længere stå alene med ansvaret for hus og have. Sofaen er stadig god at sidde i – men nu kan den tidligere hjertepatient igen bidrage og leve et aktivt liv.

‘Fodbold For Hjertet’ så dagens lys i tre kommuner 2019, men findes nu i 13 klubber i hele landet. Foruden DBU og Hjerteforeningen, tager også Institut for Idræt og Biomekanik på SDU del i ‘Fodbold For Hjertet’ med en videreudvikling af Fodbold Fitness-konceptet til målgruppen. TrygFonden har støttet ‘Fodbold for Hjertet’.

Læs mere på www.dbu.dk/fodboldforhjertet

Seneste nyt fra "Sundhed"