Gå til forsiden
MENU
Banner_fire_pix

Socialt ansvar

Vi har samlet lidt viden på det sociale område. Find tal og fakta nedenfor.

bold_skyer.jpg
AF: DBU Kommunikation

 

 

Fakta

  • Kan fodbolden få blot én til at gennemføre en erhvervsuddannelse, er den økonomiske samfundsgevinst 2,8 millioner kroner.

 

  • Det offentlige får en gevinst på 62.000-99.000 kroner om året, når det lykkes at få en ledig i arbejde gennem fodbolden.

 

  • Forhindrer fodbolden én person i at blive kriminel, sparer samfundet 1,9 mio. kroner.

 

  • OMBOLD, DIF og DBU samarbejder om fodbold til socialt udsatte voksne herunder hjemløse. Samarbejdet skal sikre, at socialt udsatte får bedre adgang til idrætslivet. Læs mere her.

 

  • 51.800 børn og unge betegnes som udsatte. Det er en stigning på 3,4 procent sammenlignet med 2015.

 

Kilder: Danmarks Statistik (2016) og Damvad Analytics (2017)

Du kan læse mere om fodboldens bidrag og dens sociale ansvar her.

 

Aktiviteter

Aktiviteter hvor DBU tager et socialt ansvar: 


’Plads til Alle’:
Via fodbolden hjælper DBU og Red Barnet udsatte børn med at blive inkluderet i foreningslivet. DBU sørger for uddannede trænere, mens Red Barnet står for at skaffe frivillige. Læs mere her.

’Fodbold som beskæftigelse’: Et beskæftigelsesprojekt hvor kommune og fodboldklub arbejder sammen om at få uddannelses- eller aktivitetsparate unge eller flygtninge i job eller uddannelse.

OMBOLD: Målrettet socialt udsatte voksne, der eksempelvis har problemer som hjemløshed, misbrug eller psykiske lidelser. De bliver en del af et fodboldfællesskab via aktiviteter som åbne træninger, hjemløselandsholdet og diverse stævner, og det er DBU, DIF og OMBOLD, der står bag. Læs mere her.

Parasport ind i klubben: Spillere med udviklingshandicap skal integreres på klubbernes almindelige hold ved at kigge på fodboldspilleren fremfor handicappet.

Derudover har DBU’s lokalunioner og lokale klubber et utal af selvstændige projekter som f.eks. Tune IF, der arrangerer sociale arrangementer og fællesspisning for flygtninge i fodboldklubben, mens fodboldklubben i Fårvang har sprogundervisning for klubbens udenlandske spillere.

Seneste nyt fra "Tal og fakta"