Gå til forsiden
MENU
Banner_fire_pix

Sundhed

Vi har samlet lidt viden på sundhedsområdet. Find tal og fakta nedenfor.

FF_mand_kvinde.jpg
AF: DBU Kommunikation

 

Danskernes sundhed i tal

  • 35,6 % af danskerne har én eller flere langvarige sygdomme eller helbredsproblemer.

 

  • I alt har 15,9 % af den voksne befolkning et usundt kostmønster. Andelen er større blandt mænd ­(20,3%) end blandt kvinder (11,6 %).

 

  • I alt opfylder 28,8 % af den voksne befolkning ikke WHO’s minimumsanbefaling for fysisk aktivitet. Der ses ikke nævneværdig forskel på andelen blandt mænd og kvinder.

 

Kilde: Danskernes Sundhed, Den Nationale Sundhedsprofil 2017, Sundhedsstyrelsen

Fodbold og fysisk aktivitet

  • Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at blot tre til fire måneders motionsfodbold for utrænede mænd og kvinder har betydelige effekter på blandt andet hjertefunktion, kondital, knoglestyrke, blodtryk og fedtprocent. (Kilde: Syddansk Universitet, 2018)

 

 

  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne er fysisk aktive i mindst 30 minutter hver dag – og børn mindst 60 minutter om dagen. Det skal foregå ved moderat til høj intensitet. (Kilde: Sundhedsstyrelsen)

Fodboldens bidrag til sundhed og samfundsøkonomi

  • Uden fodboldklubber ville mellem 12.737-25.026 personer blive fysisk inaktive.

 

  • Årligt giver fodbolden sundhedsøkonomiske besparelser på 400-1.200 mio. kroner.

 

  • Alene i den voksne befolkning er fodboldens aktiviteter med til at spare et sted mellem 50.000 og 145.000 sygedage om året.

 

Kilde: Damvad Analytics


Du kan læse mere om fodboldens bidrag til sundhed og samfundet her.

 

Aktiviteter

Aktiviteter for at fremme sundhed:

Fodbold Fitness: En fleksibel træningsform som kombinerer høj-intens cardio-træning, udholdenhedstræning og styrketræning. Tilbydes i 400 klubber og alle kan deltage. Læs mere her.

Fodbold Fitness for patientgrupper:

FC Prostata: Et rehabiliteringsforløb med fokus på at øge livskvaliteten hos mænd med prostatakræft. Udviklet i samarbejde med Rigshospitalet og tilbydes af DBU og Komiteen for Sundhedsoplysning med støtte fra Trygfonden. Læs mere og tilmeld dig her.

Fodbold Fitness ABC, After Breast Cancer: Et rehabiliteringsforløb for kvinder, der er blevet behandlet for brystkræft. Læs mere her.

Fodbold for hjertet: Et sundhedsprojekt med fokus på forebyggelse og rehabilitering hos kvinder med hjerte-kar-sygdomme.

Seneste nyt fra "Tal og fakta"